AUTORS A LES AULES permet acostar el món de la literatura a les escoles

autors a les aules, activitats literaries, llibres nens, educacio,

El programa Autors a les Aules de la Generalitat de Catalunya permet que l’alumnat lector entri en contacte directe amb els escriptors i escriptores i hi estableixi un diàleg al voltant dels seus llibres de creació i d’altres temes relacionats amb el fet literari com l’ofici d’escriure, el procés de creació, el món editorial, etc. Les escoles només han d’abonar el kilometratge als autors, ja que la Institució es fa càrrec de la resta.

Autors d'Edicions del Pirata que participen a AUTORS A LES AULES

Podeu demanar els nostres llibres directament a l’editorial (fem un 5% de descompte i un 15% per comandes superiors a 150€), a la vostra llibreria de referència o demanar-los a biblioteques públiques. La nostra selecció de llibres va de primer de primària a primer d’ESO i tenen un preu que oscil·la entre els 3,50€  als 13,50€.


1er de primària

bernat cussó, edicions del pirata, max olivetti, autor infantil,

BERNAT CUSSÓ (Max Olivetti)

Bernat Cussó també escriu com a Max Olivetti (Barcelona, 1987). És l’editor d’Edicions del Pirata i de tant en tant fa de pirata contacontes. Ha publicats moltíssims llibres i també n’ha escrit d’altres. Simba, el lleó és un conte pensat per iniciar-se en la lectura. També ha escrit la col·lecció del drac Pasqual, ha adaptat els contes clàssics de tota la vida en un text rimat i adaptat pels més menuts i ha traduït molts altres contes.
Té una activitat de creació literària preparada dels contes del Drac Pasqual on els alumnes s’hauran d’inventar el seu propi conte i fa un contacontes d’en Simba el lleó.

SIMBA, EL LLEÓ – En lletra de PAL i lligada  –  7.00€

En Simba és un entremaliat cadell de lleó que, de tant en tant, s’escapa de la seva colla per fer excursions i veure altres animals. Li agraden les zebres, les girafes de coll llarg, els micos esvalotats i divertits…
Fins que un dia veu una cosa que no havia observat mai fins aleshores.

LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

EL DRAC PASQUAL DESCOBREIX EL MÓN – 8.00€

El drac Pasqual és una col·lecció de lletra lligada on es descobreixen els continents del planeta Terra de forma divertida i amena.
Els llibres son interactius, ja que el mateix protagonista llança preguntes als nens.
Cada aventura passa a un continent diferent de la Terra (Antàrtida, Àsia, Àfrica, Amèrica, Europa i Oceania). El nivell lector de la col·lecció es va incrementant: El primer és el més fàcil de llegir i entendre i el 6è el més complex.

LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

2on de primària

josep francesc delgado, autor infantil, escriptor, llibres nens,

JOSEP-FRANCESC DELGADO

Josep Francesc Delgado (Barcelona, 1960). Poeta, contista, editor, novel·lista i professor. Podríem esmentar les seves obres Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i vent (premi Joaquim Ruyra 1988), Nima, el xerpa (Segon premi Internacional Europa 1992), Sota el signe de Durga (Premi Nacional de Literatura 1994), Ulldevellut (escrita conjuntament amb Hermínia Mas, premi Folch i Torres de novel·la per a nois i noies 1999) o Els llops de la lluna roja (premi Ramon Muntaner de novel·la 2002). Per a infants, ha publicat, entre d’altres, Papitis (2004), L’Alba ja no va tenir por (2004), Mamitis (2005) o El refredat de la sagrada família (2009).
Ja ha fet fòrums sobre El refredat de la sagrada família i sempre ha agradat molt.

EL REFREDAT DE LA SAGRADA FAMÍLIA  –  8.00€

Un dia, una de les torres de la Sagrada Família es refreda i comença a esternudar. Això provoca una colla de problemes al pare d’en Pere, l’arquitecte que se n’encarrega, ja que els turistes rellisquen amb els mocs que hi ha a l’escala i no poden pujar a la torre. Per sort, arriba al barri una família de teixidors xinesos i en Pere i en Txien, aconsellats per la màscara d’un endeví, trobaran la manera de curar-la.

LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

gemma sales, autora infantil, escriptora,

GEMMA SALES

Gemma Sales Amill (Barcelona, 1945). És una reconeguda il·lustradora i escriptora. Ha ideat –i dibuixat– guions per a còmics i relats per a adults i criatures i ha dut a terme diverses col·laboracions amb la premsa. Té uns quants llibres per a infants traduïts i publicats a Itàlia, el Japó, la Xina i Corea. Algun dels seus relats curts han quedat finalistes o seleccionats en diferents certàmens.
Si li deixeu una pissarra, us pot animar el fòrum amb una magnífica il·lustració.

DORMS MOLT, JOANA… – 7.00€

Dorms molt, Joana… ens acosta a la vida de la Paula i ens parla de les entremaliadures d’en Xic, el seu conill domèstic suau com un cotó fluix, d’en Tete, el germà petit, del viatge a París, de l’Anna, la Júlia i el Gerard, els companys d’escola… i de la seva preocupació per la Joana, l’amiga que no es desperta.
Un llibre escrit amb gran tendresa, que no defuig tocar amb sensibilitat un tema com la malaltia, present també en la vida dels infants.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

3er de primària

núria albertí, escriptora, autora infantil,

NÚRIA ALBERTÍ

Nascuda a Alacant, la Núria viu actualment a Sabadell, una ciutat, com no, plena de sabateries. Ha publicat la novel·la En Mongomeri i el bosc cremat i diversos reculls de poemes, entre els quals Gri grill i altres animalades, L’Arca Iris, Amanida de poemes i Fantasmades rimades. També en té alguns de musicats com Pirates a la vista!, Roses i dracs Poemes i cançons de bressol. És col·laboradora habitual de les revistes Tretzevents Cavall Fort.
Té preparada una activitat titellaire per a les escoles d’un munt de sabates. No us ho perdeu!

S’OBRE EL TELÓ: SABATES EN ACCIÓ! – 8.00€

Botes d’aigua que mullen els peus, xancletes que no paren quietes, sabates amb talons de vertigen, escarpins submarins, espardenyes que s’escapen perquè volen ballar…
Tot un món de divertits poemes que tenen com a protagonistes els més diversos tipus de calçat. Històries pensades amb els peus que fan un repàs a les aventures i desventures d’una colla de sabates amb un toc d’ironia i humor.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

enric lluch, escriptor, autor infantil,

ENRIC LLUCH

Enric Lluch va nàixer a Algemesí i, a hores d’ara, barreja l’activitat literària amb les classes de llengua i dramatització en secundària. Ha publicat uns cinquanta llibres i li han atorgat algun premi com ara el Vicent Silvestre de narrativa infantil (L’àngel propulsat i el dimoni emplomat), el Joan Amades (Contes de les coses que pengen del cel), el de la crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (Si la gran deessa ho vol) i dues vegades el Samaruc, de l’Associació de Bibliotecaris Valencians (El rei Panxut redola i el rei Primal s’envola i Eugeni, un geni mal geni). La seva obra ha estat traduïda a totes les llengües de l’Estat.
mercè arànega, escriptora, autora infantil,

MERCÈ ARÀNEGA

Mercè Arànega, escriptora i il·lustradora, va ser mestra d’educació artística a l’escola Jungfrau. També ha fet, entre d’altres, classes d’il·lustració a l’escola d’arts aplicades i oficis artístics Llotja de Barcelona. A part dels seus propis llibres, n’ha il·lustrat d’altres autors.
A l’escola us pot il·lustrar en directe!

EL GAT HORACI – 7.50€

L’Horaci és un gat orgullós, un descendent per línia directa de la família dels Anastasis. Malgrat això, quan no li queda per menjar ni una miserable espina de sardina, sent com el qui més la fam i el soroll dels budells i decideix associar-se amb els altres gats del solar per mirar d’aconseguir fama i fortuna.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

josep gòrriz, autor infantil, escriptor,

JOSEP GÒRRIZ

Josep Gòrriz (Sabadell, 1956), viu a Terrassa i fa classes de llengua i literatura en un institut, i de novel·la, a l’escola d’escriptors Aula de Lletres. Ha publicat més de seixanta llibres i guanyat diversos premis: Turó de les Tres Creus, Francolí, Ciutat d’Olot, Ferran Canyameres…
Sap com adreçar-se als alumnes ja que és mestre i ja ha fet molts fòrums a escoles.

I NOSALTRES, QUÈ?  –  8.00€

L’Àngel ha fet bondat durant un any i espera que el portin al castell encantat, però els pares el fan quedar a casa perquè tenen un compromís. Un compromís? L’Àngel descobreix que han anat a jugar al quinto amb els seus amics i convida els fills d’aquests per parlar-ne. A l’Eugeni, la Cinta, l’Enric, la Fidela i el petit Abel els espera una reunió que no oblidaran mai. I tu, tampoc. Que tremolin les parets!
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

enric larreula, escriptor, autor infantil, la bruixa avorrida,

ENRIC LARREULA

Enric Larreula i Vidal (Barcelona, 1941). Ara és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i viu envoltat d’arbres i d’animals amics. Ha escrit més de cent llibres per a infants, joves i adults, ha estat traduït a moltes llengües i ha rebut nombrosos premis. Ja de ben petit s’entretenia il·lustrant les vinyetes dels còmics que ell mateix s’inventava i dibuixant tot allò que estimava i no tenia: animals, espais oberts, aventures… Ha il·lustrat també algun dels seus propis llibres, per exemple el titulat Un paquet de galls.
Els seus fòrums es caracteritzen pel seu sentit de l’humor.

UN PAQUET DE GALLS – 3.50€

Aquest llibre conté dues divertides narracions en aparença molt diferents, però que tenen en comú la preocupació de l’autor pel comportament irresponsable i egoista de l’espècie humana. Enric Larreula ens les explica amb el seu to característic, alhora humorístic i poètic.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

nathalie pons, autora infantil, escriptora,

NATHALIE PONS ROUSSEL

Nascuda l’any 1972 a Arenys de Mar, és llicenciada en Humanitats, mestra de primària i professora de la Universitat Oberta de Catalunya, així com també autora de diversos articles en revistes d’àmbit educatiu. Viatgera i mare de la Carla, en Joan i en Marc, encara troba temps per escriure i explicar històries i, fruit d’aquesta inquietud, ha publicat uns quants relats breus i novel·les. A Editorial del Pirata hi ha publicat “La porta misteriosa” on ha fet moltíssims fòrums a escoles que invariablement la tornen a fer venir.

LA PORTA MISTERIOSA  –  7.50€

Una porta tancada amaga un gran misteri… Si l’obriu, us endinsareu en un viatge a Egipte ple d’aventures. Juntament amb els protagonistes, la Júlia, en Joan, en Lluís i la seva nova amiga, l’Ashma, haureu de resoldre un gran enigma i aconseguir un tresor, però no serà fàcil: el faraó Tutanmoj intentarà impedir-ho a tota costa. Quina relació hi pot haver entre l’Ashma i la bruixa? I entre la bruixa i el Museu Egipci de Barcelona? Obrireu la porta? Si la travesseu, ja no hi ha marxa enrere.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

estrella ramon, autora infantil, escriptora,

ESTRELLA RAMON

(Tortosa, 1964) Psicòloga de professió, es dedica a l’ensenyança de la música, a l’escriptura i a fer de booktuber explicant contes! Els seus fòrums a les escoles es caracteritzen per tenir molt de ritme. Ha publicat entre molts altres títols: Rata Robinata, pèls de tomata, I va la fada i s’enfada, El casament de la princesa Bigudina, Qui ets, Marina? (Premi Ferran Canyameres), Lila la dragona i la màscara màgica, La bruixeta fa bondat, Rebigots, Àngels i la bruixeta (Finalista del IV Premi Carmesina), La Witchie fa un encanteri (Premi Carmesina), M’escriuràs? (Finalista del Premi Vila de l’Eliana), Cartes a la màniga, Fantasmàtic (Finalista del Premi Mediterrani), Segretats d’incògnit, Faroleta Pocallum…

REBIGOTIS  – 9.00€

La història d’un ratolí poruc i d’una noieta molt especial.
Aquella tarda, la família de l’Antolí Ratonell s’agitava entusiasmada al voltant d’una gran fondue. Mentrestant, a l’altra banda de la casa, La Minerva, una nena d’uns vuit anys, llargueruda i prima i sense les dents del davant, cridava:
–He dit que és una porqueria de sopa i us ho torno a repetir. O em doneu una altra cosa o no sopo. Vosaltres mateixos–. I mirava el seu pare amb cara de prunes agres.
De manera sorprenent, la vida d’aquests dos personatges s’encreuarà i donarà lloc a una història increïble i divertida!
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

RATA ROBINATA, PÈLS DE TOMATA – 8.50€

La Rata Robinata és vermella i viu en una claveguera on totes les rates són grises. Ella fa el que pot per assemblar-se a les altres, però no se’n surt i tot li va cada cop pitjor fins al dia que, sense haver comès cap delicte, només per ser de color roig, la tanquen en una presó horrible: La Lluentor Resplendent. D’allà no n’ha sortit mai viva cap rata. Sort que la Chambourcie de Danon, una rata forastera, es convertirà en la seva millor aliada i aconseguirà que totes les rates del món facin alguna cosa per ajudar-la. Ja ho veureu.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

joan de deu prats, escriptor, autor infantil,

JOAN DE DÉU PRATS

Entre contes i novel·les, ja té escrits més de 70 llibres publicats, bàsicament per a nens i joves. També ha guanyat un parell de concursos literaris (el de l’Hospital Sant Joan de Déu i el Cavall Fort). Ha fet els guions per a un programa infantil de televisió. Entre les seves obres podríem esmentar Un jardiner a la taula, El Nadal de l’oncle Huckleberry, El segrest de la primavera, Terra de castells o Llegendes de Barcelona. A Edicions del Pirata i ha publicat “Setze contes divertits i un parell de seriosos”, “El Cel de les Paperines”… És un autor molt proper  i amb un munt d’anècdotes per explicar!

SETZE CONTES DIVERTITS I UN PARELL DE SERIOSOS  –  9.00€

Uns astronautes que exploren un planeta de molsa. Un vampir vegetarià. Una oficina que és un circ. Una detectiva de deu anys. Una rentadora que és una màquina del temps. Un ninot de neu empiocat. Un gos atleta. Una pensió per a ocells… Aquests són alguns dels móns que ens proposa Joan de Déu Prats per passar una bona estona llegint, pensant i, sobretot, divertint-se.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

oriol verges, autor infantil, escriptor,

ORIOL VERGÉS

Oriol Vergés és autor de gairebé un centenar de contes i novel·les juvenils, així com també de llibres d’història. Cal destacar la col·lecció de novel·la “L’aventura i la Història”, i també les ambientades en la nostra societat com “Rentat de cervell” i “Un poble contra els Hamid”. Per als més joves ha escrit les aventures d’un superheroi, en Borinotman. A Edicions del Pirata, hi té publicats els títols “El cangur de gossos” i “L’avi d’Escòcia”. Ha guanyat el premi Folch i Torres i el Joaquim Ruyra i quatre vegades el de la Crítica Serra d’Or.
Un avi català que us explicarà amb molta gràcia les aventures d’un avi escocès, els seus nets i el monstre del llac Ness.

L’AVI D’ESCÒCIA  –  9.00€

Descobreix Escòcia amb les divertides aventures de l’Anna i en Jordi quan van a passar uns dies amb dos tossuts nobles escocesos: l’avi Edward, el de la pipa amb cap de lleó, i el seu amic Sir John, el de la pipa amb cap de tigre.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

4t de primària

lena pauls, escriptora, autora infantil,

LENA PAÜLS

Va néixer a Reus (Baix Camp) el 1952. És llicenciada en Filologia Catalana i ha exercit de professora de cursos de formació de docents de Secundària. També és autora de diversos treballs pedagògics sobre aplicacions didàctiques de la publicitat. Actualment dirigeix la revista digital Cornabou, de literatura infantil i juvenil. Pel que fa a la seva obra literària, ha rebut diversos premis de narrativa, novel·la, poesia i contes per a infants, entre els quals el The White Ravens, de Munic (2010), per l’àlbum La draga sense escates.
El seu amor per a la literatura infantil es transmet als alumnes i, en ser professora, sap qui ritme donar als seus fòrums.

LA GEGANTA ELA – 8.00€

La geganta Ela és altíssima i té el cos molt prim en relació a la llargària dels peus, exactament con la lletra que li dóna el nom. A més, és molt i molt rica. D’on prové la seva fortuna? És un secret. Només se sap que a vegades està enrabiada sense motiu aparent. Però, un bon dia, un pare, una mare i les seves filles bessones arriben a aquest país on conviuen amistosament persones de mida nana, de mida mitjana i de mida geganta i, després d’un enfrontament inicial, neix l’amistat entre la família i la geganta. Quan les dues bessones planten al bosc les dents que han caigut a l’Ela, sembla que, per fi, la geganta es decidirà a compartir els seus secrets…
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

Ester Farran, escriptora, autora infantil,

ESTER FARRAN

L’Ester Farran vivia de petita en una casa on tothom anava sempre molt enfeinat, i ella anava a buscar la companyia d’aquells personatges que s’inventava i amb els quals podia viure aventures extraordinàries tan sols aclucant els ulls. Què vols ser de gran?, li preguntaven. Mai no ho havia tingut clar, i cada vegada responia una cosa diferent. Així, després, podia inventar-se històries en què un pilot, una arquitecta, un cuiner… eren els protagonistes.
Quan estava estudiant a la universitat, li sabia molt greu que els estudis no li deixessin temps per a refugiar-se en les seves històries, fins que, un bon dia, se li va acudir. Ja sé què vull ser. Vull ser escriptora. Ha guanyat diversos premis de contes i ha quedat finalista en d’altres.
Els seus fòrums a les escoles es caracteritzen per fer participar molt els alumnes i per ser divertits i molt amens. 

POCA BROMA AMB LA XOCOLATA! – 9.50€

Aquest estiu la Judit i el Johan han fet una aliança que capgirarà la vida de tots els qui els envolten. S’han unit amb un propòsit: fer de superherois justiciers i ajudar els altres, i per aconseguir-ho faran ús de tot el seu arsenal d’idees divertides i estrafolàries i, sobretot, de molta, molta xocolata.

LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

POCA BROMA AMB LES VACANCES! – 9.50€

Ja han començat les vacances d’estiu! La Judith i el Johan viuran unes divertidíssimes i esbojarrades aventures al poble.
Si voleu riure, aquest és el vostre llibre! Aquest, serà un estiu inoblidable…
Vols acompanyar-los?
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

POCA BROMA AMB L’ESCOLA! – 9.50€

Al començar l’escola descobreixen que aquest any els ha tocat de professor el senyor Amela, que té fama mundial per quatre raons, i cap d’elles és ser divertit. I com es pot fer de justicier amb un professor que sembla un sergent? La Judit i el Johan en trobaran la manera, i embolicaran la troca tant com quan eren de vacances a casa i al poble. No ho poden evitar!

LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

5è de primària

pau joan hernandez, escriptor, autor infantil,

PAU JOAN HERNÀNDEZ

Va néixer a Barcelona el 1967 i va començar a dedicar-se a la literatura des de molt jove; als divuit anys, va veure publicada la seva primera novel·la juvenil, Tot et serà pres, una obra de caire realista, que tractava el tema de l’eutanàsia i que s’ha convertit, amb més de vint-i-vuit edicions, en el seu més gran èxit. Posteriorment, però, la seva obra s’ha mogut més en la línia de la narrativa fantàstica, o que combina fantasia i realitat. En l’actualitat, combina la creació literària amb la crítica literària a les pàgines del diari Avui i la traducció (del castellà, el basc, el francès i el gallec).
Quan va a una escola, en Pau Joan no es posa en embolics com el Miquel, però pot fer fòrums ben engrescadors.

QUINS EMBOLICS, MIQUEL!  –  8.00€

“No has tingut mai la sensació que entendre’s amb les persones grans és molt i molt complicat? Per culpa d’aquesta dificultat, en Miquel es fica en uns quants embolics al llarg del curs, com quan ha d’ensenyar a la mestra el dibuix d’un ferival, el seu animal preferit. O quan s’ha de presentar davant el consell escolar per aclarir que els seus amics i ell no són culpables que els de P4 s’escapessin de l’escola per un túnel. Però el problema gros el té el dia de “l’esmorzar de matança”, quan comença a sospitar que la seva mare vol convertir una festa escolar en una terrible tragèdia…”
Un llibre que tracta amb humor i ironia les subtileses, contradiccions i dificultats del món escolar.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

oriol verges, autor infantil, escriptor,

ORIOL VERGÉS

Oriol Vergés és autor de gairebé un centenar de contes i novel·les juvenils, així com també de llibres d’història. Cal destacar la col·lecció de novel·la “L’aventura i la Història”, i també les ambientades en la nostra societat com “Rentat de cervell” i “Un poble contra els Hamid”. Per als més joves ha escrit les aventures d’un superheroi, en Borinotman. A Edicions del Pirata, hi té publicats els títols “El cangur de gossos” i “L’avi d’Escòcia”. Ha guanyat el premi Folch i Torres i el Joaquim Ruyra i quatre vegades el de la Crítica Serra d’Or.
Si li demaneu, potser us portarà al fòrum les seves dues gosses.

EL CANGUR DE GOSSOS  –  8.50€

“Vaig començar a treballar ara farà un any. Estava fart de l’escola i dels inacabables matins amb la música de fons de les avorrides explicacions dels profes, tot i que procurava mantenir aquesta música al mínim volum auditiu mentre augmentava els decibels de la meva imaginació. ” Quan, tip d’estudiar i de repartir pizzes, en Joan posa una “agència de cangurar gossos” no es pot imaginar les aventures que això li farà viure ni els personatges que coneixerà. Un llibre imaginatiu i de ritme molt àgil que, alhora, fa riure i fa pensar.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

6è de primària

jordi ortiz, autor infantil, escriptor,

JORDI ORTIZ

Jordi Ortiz (Barcelona, 1969) fa un fòrum molt interessant a l’escola on porta recreacions dels planetes del sistema solar a escala i fa participar els alumnes. Ha escrit uns quants llibres per a tota mena de públics: un recull de narracions (Moros, negres i altres forasters), dues novel·les policíaques (Crim a les Àligues i El segrest de Barcelona) i una de ciència-ficció (Nigra). El que més el diverteix, però, és imaginar històries per als més joves. Per a ells ha escrit Les brigades de Porrioles i ha començat la divertida i esbojarrada sèrie dels “Talpirons” (“Talpirons i ratolents”, “El rapte d’en Sebas”, “La jove reina”, “La cova submarina”…).

UNA AVENTURA ESPACIAL: EL VOL DE LA PAPALLONA  –  11.95€

La Terra està en perill! Les escombraries contaminen mars i rius. Els fums de les fàbriques i els cotxes fan l’aire irrespirable. Els residus nuclears ocupen més i més espai i posen en perill l’existència de tots els éssers vius.
Fins que arriba l’hora de dir prou i trobar una solució al problema. Es decideix reunir el grup dels Trenta Mil, format per les trenta mil persones més sàvies de la Terra. Després de més de dos anys de deliberacions, arriben a la conclusió que s’ha de buscar un altre planeta on la humanitat pugui començar de nou.
Amb aquesta missió, el savi professor Llonguet, la capitana Irina, la Fula, en Karkin, la Nari-Nari i el petit Ainu s’enlairen cap a l’espai dins de la nau Papallona per a fer un viatge que els permetrà conèixer els planetes i astres del sistema solar.
Després de moltes i perilloses aventures, aconsegueixen tornar tots a la Terra amb un missatge ben clar per a la humanitat…
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

TALPIRONS I RATOLENTS – 3,50€

Poc podien imaginar-se la Mina i en Sebas que el final de curs seria tan mogut. Tan bon punt van conèixer aquell mag divertit i mig guillat, en Trafolari, van començar els embolics. Els talpirons, uns misteriosos éssers que viuen sota terra i mai no surten a l’exterior, demanen ajuda urgent ni més ni menys que per salvar el món. Davant d’aquest repte, els nens han de recórrer als seus germans grans, la Laura i en Lluc. Tots quatre nois, guiats per en Trafolari, es llancen de cap a una aventura apassionant, però molt perillosa.

LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

EL RAPTE D’EN SEBAS – 9.00€

La Mina i en Sebas s’inquieten pel missatge que els porta a la classe una granota verda. En ell, en Trafolari, el mag mig guillat amic seu, els cita amb urgència als lavabos de l’estació. Són però els germans grans, la Laura i en Lluc, els qui hi acudeixen, ja que es tracta de trobar-se amb els talpirons, els malcarats éssers que viuen sota terra. Les notícies són dolentes: algú ha segrestat Purritisqui, un dels seus líders, i la talpirona Sarpanduri demana ajuda als humans. La guerra entre talpirons i formigants és a punt d’esclatar.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

ELS FORMIGANTS I LA JOVE REINA – 3.50€

A causa d’un atac dels ratolents, hi ha hagut una gran mortaldat entre els formigants. De fet semblen condemnats a l’extinció ja que ha mort fins i tot la reina Una, la mare de tot el formiganter. La Laura, la mina, en Lluc, en Sebas, la talpirona Sarpanduri, l’Aranyúmena, els valents aguiltius i l’insubtituïble mag Trafolari –amb les seves croquetes amb salsa de maduixa i el seu gelat amb gust d’ou ferrat- intentaran d’ajudar-los.

LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

LA COVA SUBMARINA – 9.50€

Al pont del Diable hi havia la Mina, en Sebas, la Laura i en Lluc. Ah, és clar, i en Trafolari, el mag guillat que s’entretenia pescant amb un espagueti. En Muscli, un sardinoli poruc, va demanar-los ajuda. Tots els seus companys havien estat atrets a una cova submarina pels ratolents i hi havien quedat atrapats. Però l’atac dels malvats ratolents no era només contra els sardinolis, també volien fer desaparèixer els talpirons, l’espècie més forta de totes les que vivien sota terra.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

assumpta mercader, escriptora, autora infantil,

ASSUMPTA MERCADER

L’Assumpta és narradora, actriu i titellaire. És una de les narradores més actives de l’escena catalana i ha participat a un munt de festivals i d’espectacles a més de ser una col·laboradora habitual de les activitats de les biblioteques. Com a fòrum duu un taller on es recrea un joc de l’oca gegant i els alumnes hauran d’anar avançant a mida que coneixen llegendes populars catalanes i personatges del llibre.

L’ÀVIA PIRATA  –  13,50€

La Mariona i en Roger són a punt d’endinsar-se en una increïble aventura. Quan arriben a la mansió de la seva àvia, descobreixen el secret més ben guardat de la família: que l’àvia en realitat és una pirata!
El segrest d’en Roger per part de la tripulació d’en Llamàntol, un terrible pirata, serà l’inici d’un viatge inoblidable, ple d’acció, de fantasia, de misteris, i on, a més, podràs conèixer els protagonistes de les llegendes de bona part de la costa catalana.
Una novel·la de pirates, amb moltíssimes il·lustracions fantàstiques, que enganxa des de la primera pàgina i que permet descobrir part de la mitologia de la costa catalana. Una decidida àvia pirata manant a tota una tripulació de pirates? On ens durà això?
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE

1er / 2on d'ESO

joan de deu prats, escriptor, autor infantil,

JOAN DE DÉU PRATS

Entre contes i novel·les, ja té escrits més de 70 llibres publicats, bàsicament per a nens i joves. També ha guanyat un parell de concursos literaris (el de l’Hospital Sant Joan de Déu i el Cavall Fort). Ha fet els guions per a un programa infantil de televisió. Entre les seves obres podríem esmentar Un jardiner a la taula, El Nadal de l’oncle Huckleberry, El segrest de la primavera, Terra de castells o Llegendes de Barcelona. A Edicions del Pirata i ha publicat “Setze contes divertits i un parell de seriosos”, “El Cel de les Paperines”… És un autor molt proper  i amb un munt d’anècdotes per explicar!

EL CEL DE LES PAPERINES  – 3.50€

La infantesa d’un dels narradors més interessants de la literatura infantil catalana. La televisió en blanc i negre, l’escola, l’escalèxtrix i els madelmans, els invents del pare, les primeres decepcions… Joan de Déu Prats recrea amb gran amenitat i sentit de l’humor la màgia dels primers anys de la seva vida i la progressiva descoberta del món dels adults.
LLEGEIX EL PRINCIPI DEL LLIBRE