COL·LECCIÓ «HISTÒRIA IL·LUSTRADA»

LLIBRES D'HISTÒRIA PER A NENS

Ara aprendre història és molt més divertit!

La col·lecció «Història il·lustrada» per a nens parteix d’una voluntat de convertir l’aprenentatge sobre les grans civilitzacions del passat en una activitat amena i divertida. El text està escrit de forma lleugera, adequat a les capacitats lectores dels infants, i hi abunden les simpàtiques il·lustracions, acompanyant els fets històrics amb puntuals vinyetes de còmic que contenen acudits i bromes visuals per tal de fer la lectura més entretinguda.

Cada títol de la col·lecció gira al voltant d’una de les cèlebres cultures que van ajudar a forjar la història de la societat humana, narrant les seves aportacions culturals i socials al món, així com els fets històrics que van marcar l’esdevenir d’aquesta civilització. Es presenta els personatges més importants i s’explica què van fer, a més d’amenitzar la lectura amb petites càpsules informatives que contenen algunes curiositats sobre la societat en qüestió.

Història perr a nens, història il·lustrada, llibres educatius, 10 anys, aprendre historia

La sèrie s’estén al llarg de vint-i-un títols, cadascun centrat en una cultura diferent, que es poden llegir de manera independent sense cenyir-se a un ordre específic, ja que no segueixen una progressió lineal. Hi apareixeran, per descomptat, algunes de les civilitzacions més conegudes i estudiades a les classes d’història, com l’antiga Roma, l’antic Egipte, l’era vikinga, la Xina imperial, el Japó feudal, l’antiga Grècia o els imperis inca i maia. Però també ens trobarem amb títols que giren al voltant d’altres cultures que no han estat tan analitzades acadèmicament i que poden suscitar la curiositat a causa de la menor explotació. Seria el cas de la història dels Sioux, la de les tribus Inuit de Groenlàndia, la dels pobles africans de Botswana, la de Cartago, Mesopotàmia, Malàisia, Aràbia, Mongòlia, l’Índia, Mali, Etiòpia, els rapanuís de l’illa de Pasqua o els aborígens australians.

Els nens aprendran fets apassionants de la història, com les incursions dels saquejadors vikings per tota Europa i com aquests van arribar a dominar gran part del continent, arribant fins i tot a fundar Rússia; les gestes de Juli Cèsar, la seva conquesta de la Gàl·lia i les diverses guerres que forjaren l’imperi romà del qual tant hem sentit a parlar, però també com era la cultura romana, en què creien i com vivien; les olimpíades de l’antiga Grècia, el seu arxiconegut estil artístic en escultura i arquitectura, i els filòsofs grecs que van quedar gravats per sempre en la història. Cada llibre conté, a més de la part històrica centrada en fets cronològics, un interessant apartat sobre les creences i mites més cridaners de la cultura que s’estigui tractant en aquest volum, amb relats fascinants de déus, gegants i herois, que serveixen per amenitzar la lectura sense que aquesta perdi el valor didàctic.

Una col·lecció pensada per a nens i nenes a partir de deu anys, amb un estil visual molt atractiu i dinàmic, on no hi falten il·lustracions divertides a cadascuna de les pàgines que componen els diversos títols. Els llibres resulten ideals per regalar a nens amb interès per la història i, sobretot, com a material pedagògic complementari a les escoles i biblioteques.

Els títols es publiquen de forma paral·lela als de la col·lecció de ficció Els Exploradors del Temps, una sèrie de novel·les infantils en què un grup de nens viatgen pel temps a diferents èpoques i viuen aventures mentre coneixen fascinants civilitzacions. Cada llançament de la col·lecció Història per a nens serà simultani a l’aventura dels Exploradors del Temps que transcorre en aquesta mateixa època, de manera que les col·leccions, encara que independents, poden ser un complement interessant. Si el nen o la nena gaudeix amb l’aventura dels Exploradors del Temps a l’antiga Roma i es queda amb ganes de saber-ne més, té disponible immediatament el volum d’Història per a nens que parla d’aquesta mateixa cultura i viceversa.


El primer volum de la col·lecció «Història il·lustrada» per a nens ens transporta a l’antiga Roma.

Els romans van ser els líders indiscutibles de l’antiguitat, arribant a dominar completament el continent europeu, així com part d’Àsia i el nord d’Àfrica. Els ressons de les seves aportacions a la cultura i societat encara reverberen avui dia, a les nostres carreteres, ponts, a l’artesania i als noms dels planetes i els dies de la setmana, així com els de la majoria de països i ciutats que coneixem.

En aquest llibre, coneixerem la història d’aquesta civilització, des de la fundació de la ciutat de Roma a l’any 753 a. C. fins a la caiguda de l’Imperi bizantí el 1453 de l’era actual. S’alternaran els fets històrics provats amb les explicacions mitològiques que donaven els romans a certs moments menys documentats de la seva història, puntualitzant en tot moment si es tracta d’una cosa o altra. Per exemple, es narra la creació de Roma a mans de Ròmul i Rem, o el rapte de les savines, cenyint-se a la descripció llegendària que aquest poble atorgava a aquests fets i que mai no ha estat legitimada mitjançant textos acadèmics més veraços, però posant èmfasi en l’absència d’historicitat d’aquests punts perquè al petit lector li quedi clar en tot moment quines parts del llibre parlen de mitologia i quines d’història provada.

El volum comença amb una cronologia resumida i molt visual dels fets històrics més essencials i després es divideix en els apartats següents, segons les etapes cronològiques que va viure Roma:

  • La monarquia: Aquest primer capítol, en tractar-se de l’època més fosca i menys documentada, és el que conté parts mitològiques alternades amb les històriques, així com subapartats on s’expliquen curiositats sobre com era el dia a dia dels habitants de la Roma primigènia.
  • La república: L’episodi narra l’expansió romana des que va començar la conquesta d’Itàlia fins a la mort de Marc Antoni i Cleòpatra, que va iniciar l’era imperial. S’hi podrà aprendre sobre les guerres contra etruscs i gals, el famós Anníbal i els seus elefants, la batalla de Siracusa, la rebel·lió d’Espàrtac o la vida del més famós de tots els romans, Juli Cèsar.
  • L’imperi: L’apartat que explica la part més coneguda de la història romana, la del seu imperi que va durar quinze segles. Des de l’ascensió d’August, passarem per la construcció del Colosseu, la bogeria de Calígula, l’incendi de Roma, les gestes de Boudica contra els romans, els combats de gladiadors, la fundació de Constantinoble i la divisió als imperis romans d’Orient i Occident, fins a la caiguda a mans dels turcs.

El text va acompanyat d’un gran nombre d’il·lustracions amenes i divertides bromes visuals, que mantindran l’interès dels joves lectors per amenitzar l’estudi de la història. També s’hi inclouen incisos explicatius en què es deixen de banda per un moment els fets històrics cronològics i es passa a descriure alguns aspectes interessants de la cultura romana, com per exemple en què consistia la seva religió, en quines classes socials estava dividida la seva societat, quin era el paper de la dona en aquesta, en què consistia el concepte de l’esclavitud i com afectava els pobles envaïts per Roma, o com funcionaven els espectacles dels circs.

Vine amb nosaltres a conèixer la història dels romans, com van influir el món i com es van convertir en els grans amos de l’Antiguitat!


Amb el segon volum de la col·lecció «Història il·lustrada» per a nens, viatjarem fins a l’època dels temibles vikings.

Els vikings van ser un poble format per tribus escandinaves provinents de Suècia, Noruega i Dinamarca, que va cobrar fama durant l’Edat Mitjana a causa de la seva set de conquesta i els constants saquejos que feien a altres països d’Europa. No van trigar a convertir-se en els més temuts guerrers del continent i ostentar el control del nord del mateix, colonitzant nous territoris i arribant fins i tot a fundar països com Islàndia, Groenlàndia o Rússia.

En aquesta nova entrega de la col·lecció perquè nens i nenes a partir de deu anys aprenguin història divertint-se, coneixerem el poble víking, des de la seva primera incursió en territori britànic l’any 793 fins a la mort de Harald Hardrada el 1066, que va marcar el fi de l’era vikinga. Us explicarem d’on va sorgir aquesta societat, com estava constituïda, quins van ser els seus personatges més cèlebres, en quins déus i herois creien, i quines famoses gestes van fer al llarg dels tres segles que va durar la seva època daurada. Descobrirem personatges gairebé llegendaris com ara la reina guerrera Lagertha, el mític Èric el Roig, l’aventurer Ragnar Lodbrok o el conqueridor Oleg de Nóvgorod. Aprendrem quines coses del nostre dia a dia actual reben el seu nom en honor als vikings, com els dies de la setmana en anglès, la primera sonda espacial que va aterrar a Mart o fins i tot la tecnologia Bluetooth.

El llibre comença amb una breu cronologia visual i es divideix en els apartats temàtics següents:

  • Qui eren els vikings: Un capítol sobre els conceptes socials i culturals de la civilització escandinava. D’on venien? Com estaven construïts i organitzats els seus poblats i les seves llars? Com fabricaven els seus famosos vaixells? De què s’alimentaven?
  • Mitologia nòrdica: En aquest episodi, coneixerem les al·lucinants històries sobre déus i serps gegants en què creien els vikings. Se’ns explicarà com creien que va ser creat el món i en coneixerem les deïtats més emblemàtiques, com Odin, Thor, Loki, Freya, Balder o fins i tot les valquíries.
  • Història dels vikings: L’apartat central del llibre narra els fets més importants de la història d’aquest poble, començant per l’atac al monestir de Lindisfarne l’any 793. Descobrirem Ragnar Lodbrok i les seves aventures llegendàries, coneixerem el Gran Exèrcit Pagà, les batalles entre els vikings i l’Imperi bizantí, com Olev de Nóvgorod va fundar el que acabaria esdevenint Rússia, la conquesta d’Islàndia o com els vikings van arribar al continent americà cinc-cents anys abans que Cristòfor Colom.

Abundants il·lustracions acompanyen el text, a més de divertidíssimes bromes visuals que ajuden els petits lectors a mantenir l’interès per la lectura.

Estàs llest per descobrir la història dels temibles i apassionants vikings?


El tercer volum de la col·lecció «Història Il·lustrada» per a nens ens portarà a l’antiga Grècia.

Ens endinsem en l’època fascinant de l’antiga Grècia. Els antics grecs van destacar com a hàbils comerciants i navegants del Mediterrani, deixant un llegat cultural que ha penetrat profundament en la història d’Europa. Entre les seves notables contribucions es troben la instauració de la democràcia i la creació dels Jocs Olímpics.

En aquesta tercera entrega de la col·lecció, explorarem la vida i els èxits dels grecs, des de les seves figures més prominents fins a les seves creences religioses. A més, descobrirem com les seves aportacions en art, cultura i política continuen sent rellevants en l’actualitat. Aprendrem sobre figures com Alexandre el Gran, els esdeveniments clau com la guerra de Troia o la batalla de les Termòpiles, i ens meravellarem amb els llegats arquitectònics com l’oracle de Delfos, el far d’Alexandria i l’estàtua de Zeus a Olímpia, l’impacte dels quals continua ressonant en la cultura occidental fins als nostres dies.

Personatges Historia il·lustrada per a nens, Antiga Grècia

El volum comença amb una cronologia resumida i molt visual dels fets històrics més essencials i després es divideix en els apartats següents, ordenats segons les etapes cronològiques que va viure l’antiga Grècia:

  • L’edat fosca: Aquest primer capítol narra els inicis de la civilització, quan Grècia estava dividida en petits poblats que s’unien per atacar i saquejar les costes del Mediterrani.
  • L’època arcaica: Aquest període comença amb els primers Jocs Olímpics i acaba amb la guerra entre els grecs i els perses. El capítol parla sobre l’època en què es van establir les bases de la cultura grega clàssica, es van fundar les primeres polis i colònies, i es va inventar la democràcia.
  • L’època clàssica: Aquest apartat explica què va transcórrer entre la revolta de Jònia i el regnat d’Alexandre el Gran. Aquesta va ser l’època daurada de l’antiga Grècia, quan la cultura i el poder de les polis van assolir la seva màxima esplendor.
  • El període hel·lenístic: Aquest últim capítol narra el final de la civilització, des de la mort d’Alexandre el Gran fins al suïcidi de Cleòpatra. Amb l’aparició i creixement d’altres civilitzacions i les constants guerres entre els mateixos grecs, els regnes hel·lenístics van ser conquerits un per un.

Aquest llibre és una introducció entretinguda i educativa al passat, ple d’il·lustracions encantadores i acudits visuals que fan que els fets històrics cobrin vida per als infants.

Descobreix la història de l’antiga Grècia i la seva gran influència en l’Europa actual!